GiveAway Contest Gila Buasir Otak: 110 Juta Kenangan


Sesape nak join, boleh pegi sini - http://buasirotak.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html


A. Pada usia berapakah yang anda paling suka sepanjang kehidupan anda? 
8 - 14 tahun

B. Apakah kenangan zaman silam (manis atau pahit) yang anda paling ingat sampai sekarang?

Pada waktu tu, zaman kekitaan sangat kuat, budak perempuan duduk hujung main lompat getah dengan batu seremban dan budak laki pagi,tengahari, petang hari-hari main bola, senja baju kotor kena sesah dengan mak.


(Budak Pavi, ini tempat main bola, bukan buat anak, pic source: ekbs,2013)
Time tu, ada benda alah oleh bandai iaitu digimon dan tamagotchi yang korang leh bela haiwan tak real dan bawa mana2. Bezanya digimon leh lawan dengan kawan-kawan, tamagotchi tak boleh.

(Digimon version 1 untuk laki yang membuli dan dibuli,
Pic source : beshto.blogspot, 2013)

(Tamagotchi untuk budak perempuan yang cute dan tak cute. pic source: xda-developer,2010)



(Budak Tab dan iPhone, benda ini tiada temple run atau candy crush mahupun iOS 7 di dlm) 

Memandangkan time tu aku hidup dengan parent "Kalau kau nak, usaha sendiri", bukannya zaman "mintak ipad, dapat ipad". jadi nak beli digimon ni susah bagi aku walaupun harganya cuma RM32.00.

Jadi, untuk nak main digimon ini, jadilah aku "part-time technician" untuk digimon ini. Time tu semua orang nak dapatkan haiwan yang kuat dan boleh lawan dengan cepat, tak mau tunggu 3 hari untuk jadi Agumon nak lawan dengan orang. Jadi tugas aku meng"cheat" kan atau "cip dengan kertas plastik dalam bahasa time tu" digimon diorang sehari suntuk  untuk dapat haiwan yang kuat.

(Ini Agumon, peringkat awal, cute bukan?, pic source: dma, 2013) 

(Ini MetalGreymon, peringkat akhir, ganas, brutal, tak layan Running Man,  menjadi  idaman setiap pemilik digimon,
pic source: digimon.wikia.com, 2013)
(Ini numemon, tengok pun dah tau tak power, tapi benda inilah  selalu bebudak dapat kalau bela, oh  kuasa serangan die  ialah baling tahi, pic source: dma,2013)

Selain itu juga, adalah tugas aku untuk repair mana-mana digimon rosak, lorek dengan pensel component dalam digimon supaya cepat besar dan bela digimon ikut kehendak tuannya; contohnya, aku nak kau bela digimon jadi devimon, jadi aku bela sampai jadi devimon. Dengan ini dapat aku bela digimon macam bebudak lain.

(Devimon, Peringkat pertengahan, ganas dan brutal, tak join shuffle kat  Times Square
,pic source: wikimon,net,2013)

Pengakhiran zaman digimon ini, bile munculnya D-Terminal, WonderSwan, dan gameboy color yang ade tape pikachu color kuning.

(p/s: aku cakap ni korang paham tak, maaf tiada instagram bagi alat-alat yang disebutkan)


C. Kalau anda diberi pilihan untuk kembali ke zaman silam, ke zaman manakah yang anda mahu pergi dan apakah yang anda ingin perbetulkan atau ubah sekiranya ada?

Zaman time bebudak muda banyak kenal internet seperti facebook (2006-2008), kalau boleh aku nak hapuskan internet walaupun terpaksa bro noob mungkin terpaksa keje PROPEL pasal bebudak tiada lagi bermain secara berkumpulan, lebih cepat akhil baligh pasal porn senang dapat, masing - masing meluahkan rasa benci pada mak bapak sendiri tambahan isu-isu bodoh kat internet seperti tayang tetek kat gym , kesepian tiada kekasih pada time bebudak, tiru stail artis dan banyak lagi menjadikan bebudak perempuan masa depan hilang rasa malu dan lelaki tiada kepimpinan.



(Bro noob, are you John Connor?, pic source: Guardian, 2012)


3 comments:

Mieza Suhaini said...

done follow # 16

bw dari segmen sama :)

follow me back ^_^

http://www.kanvasdakwat.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

samofa said...

haha..kaki gamerz ni..
Dari GA yang sama. Done follow you, follow me back ok?:)

dear,my stowy here
http://ceritasamofa.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

aienurz shuhaimi said...

indeed..
sebenarnya, internet ni adalah pemusnah zaman remaja budak2 zaman sekarang ni..
patutnya, bebudak zaman sekarang ni diharamkan dari kenal internet.. dah cukup akhil baligh, baru boleh kenal internet..
barulah isu sosial tak berleluasa..
kan?

:)

Post a Comment